Kroacia po forcohet nga Franca: Do të blejë 12 avionë Iuftarakë francezë me vlerë 999 milionë euro

Presidenti i Francës Emmanuel Macron mbërriti mbreme në vizitën e tij të parë zyrtare në Kroaci. Zagrebi pret mbështetjen e tij për zonën Shengen dhe eurozonën dhe nënshkrimin e një marrëveshjeje për blerjen e avionëve Iutfarakë francezë.

Kroacia po blen nga Franca 12 avionë Iuftarakë francezë Dassault Rafale F3R të përdorura, 10 avionë Iuftarakë me një dhe dy ulëse me një çmim 999 milionë euro, të cilët do të paguhen në pesë këste nga viti 2022 deri në vitin 2026. LAJMI I PLOTE