Kryeparlamentari i Kosovës jep lajmin e madh: “Duhet të bëjmë republikën e tretë shqiptare!”

“Nëntori i Shqiptarëve” ka qenë tema e diskutimit të organizuar sot nga Lëvizja studentore “Studim, kritikë, veprim”, në të cilin ka marrë pjesë kryetari i Kuvendit të Kosovës Glauk Konjufca dhe deputeti shqiptar në Kuvendin e Serbisë Shaip Kamberi.

Konjufca me këtë rast është përgjigjur në pyetjet e studentëve, e që një nga to ka qenë se a duhet të shpallet një Republikë e tretë, pas 12 korrikut 1990 dhe 17 shkurtit 2008.

Ai tha se nuk duhet të shpallet republika e tretë, por që tha se ajo duhet të bëhet për ta pasur një republikë pa kufizime. LAJMI I PLOTE