Maqedonia, Kosova dhe Bullgaria në zi kombëtare, ndërsa Shqipëria jo!

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, në mbështetje të legjίslacίonit në fuqi, ditën e djeshme, mori vendim që e mërkura, 24 nëntor 2021, të shpallet ditë zίe shtetërore në shenjë solίdarizimi me tragjedine ne Bullgari.

Ndërkohë, njejte ka vepruar edhe Maqedonia e Veriut si dhe Bullgaria.

Mirëpo, ndryshe ka ndodhur në Shqipëri. Shteti ynë nuk është sot në një zί kombëtare, edhe pse v ί k t i m a t ishin shqiptarë të Maqedonis.