NATO do të ndërton bazë ushtarake në trojet shqiptare: “Shqiptarët po kthehen në një fortesë të aleancës euroatlantike!”

NATO ka hyrë zyrtarisht në pjesën perëndimore të Ballkanit në një përpjekje për të bllokuar ndikimin rus. Kështu shkruajnë mediat e rajonit teksa njoftojnë se ka filluar puna në bazën ajrore të Kuçovës.

Nga një va rrezë e avionëve të vjetër lutfarakaë ajo do të kthehet në një bazë logjistike për Aleancën.

Në vitin 2005 Shqipëria hoqi nga flota ajrore 224 avionë sovjetike dhe kineze avionë të tipit MiG dhe që nga viti 2009 hapësira ajrore monitorohet nga aleatët në NATO, Greqia dhe Italia. LAJMI I PLOTE