Njihuni me ushtarët robotë të ushtrisë amerikane: Do të shfaqen në fushëbeteja deri në vitin 2050

Pentagoni mendon se këta kiborgë do të shfaqen në fushëbeteja deri në vitin 2050, raporton “Army Times”. Departamenti i Mbrojtjes sapo ka deklasifikuar një raport nga tetori, i cili i detajon planet e tij për “shkrirjen njerëzore/makinerike”, duke e zbuluar planin e vet të çuditshëm për ta jetësuar teknikën ushtarake e cila gjithnjë ishte karantinuar brenda sferës fanta-shkencore.

Përmbledhja e raportit i identifikon katër azhurnime kryesore të cilat shpreson se do të zhvillohen gjatë tri dekadave të ardhshme. Dy prej tyre e përfshijnë përmirësimin e shikimit dhe dëgjimit të ushtarëve, shkruan Koha Ditore. Ushtria gjithashtu dëshiron t’i bëjë ushtarët më të fortë duke i pajisur ata me pajisje të reja të bartshme. LAJMI I PLOTE