Polonia nxjerr ushtrinë në kufi, paralajmëron Bjellorusinë për konflikt të armatosur

Polonia paralajmëron për një përshkallëzim të mundshëm të amratosur në kufirin e saj me Bjellorusinë, ndërsa mijëra emigrantë përpiqen të kalojnë kufirin për të hyrë në Bashkimin Evropian.

Qeveria polake akuzon Bjellorusinë se po i drejton emigrantët drejt kufirit, si pjesë e një ‘lutfe hibride’. Vlerësohet se mijëra emigrantë kanë ngritur kampe përgjatë kufirit afër fshatit polak Kuźnica. Disa u përpoqën të ç anin gardhin me tela dhe rojet kufitare polake përdorën g a zin lotsjellës për t’i shpërndarë ata.