Publikohet lista: Këto ishin 52 komandantët e parë të Kosovës që u stërviten nga Ushtria e Shqipërisë

NGA: IDRIZ MORINA – Kanë kaluar disa vite prej kur e kam botuar një histori të shkurtër me emrat e 52 ushtarëve të parë të UÇK-së të stërvitur në Shqipëri, sipas një marrëveshje paraprake, e bërë në atë kohë nga LDK-ja që udhëhiqej nga Ibrahim Rugova dhe presidenti i Shqipërisë Ramiz Alia.

Shqipëria ende nuk i kishte dhënë fund k0munizmit, por ishte hapur për shqiptarët e Kosovës, edhe pse nuk mund të udhëtohej drejtpërdrejtë nga Kosova, por kryesisht nëpërmjet Maqedonisë, dhe Malit të Zi. LISTA E PLOTE