Publikohet video e rrallë: Momenti kur ushtari gjerman u jep 30 minuta kohë forcave serbe ta lëshojnë Kosovën

Jo pak situata të tensionuara kishte në kohën kur forcat e NATO-s kishin arritur në Kosovë dhe ishin përballur me ato jugosllave.

Një e tillë ishte edhe në vitin 1999 në Prizren, kur forcat gjermane të KFOR-it ishin pritur me duartrokitje nga qytetarët por brenda qytetit ishin takuar me forcat serbe të cilat ende nuk ishin tërhequr nga Prizreni.

Në një video shihet se si Komandanti i forcave gjermane të KFOR-it, i jep ultimatur oficerit serb që bashkë me ushtrinë të largohet nga Prizreni. VIDEO