Shqiptarët po ‘pushtojnë’ Serbinë: Ja territori që dikur ishte i joni dhe tani prap po kthehet

Komunat serbe afër kufirit me Kosovën po zbrazen nga dita në ditë. Çmimi i shtëpive me gjithë pronat arrin më së shumti në 10 mijë euro.

Më e prekur mbetet komuna e Kurshumlisë, që gjendet kufirit me Kosovën. Shumica e fshatrave përbëhen nga të moshuar që po vdesin, ndërkohë që të rinjtë po largohen jo vetëm nga fshatrat, por edhe nga qendra administrative.

Një gjendje e njëjtë thuhet se ekziston edhe në në Pirot, pranë kufirit me Bullgarinë, ku një shtëpi e vjetër me gjithë oborr kushton 1 mijë euro.

Banorë të fshatit Dumnicë të komunës së Besianës kanë thënë për portalin Konica.al se janë të shumtë shqiptarët që po blejnë prona në territorin serb, kryesisht patundëshmëri, toka dhe kullosa. LAJMI I PLOTE