Trimëreshë e vërtetë!/ Kjo ishte gruaja e Adem Jasharit e cila barte municione dhe luftonte kundër serbëve

Për figurën e Adem Jasharit kemi dëgjuar shumë, ai ka qenë dhe vazhdon të mbetet heroi i lutfës së fundit në Kosovë, mirëpo pak kanë dëgjuar për gruan e tij, Adilen.

“Të gjithë e njohin Adem Jasharin, por askush nuk e njeh gruan e tij, Adilen, e cila në kohën kur po lutfonte Ademi, ajo barte municion dhe lutfonte gjithashtu. – Ana Di Lellio(sociologe italiane)

Adile Jashari lindi më 10 maj të vitit 1957, në fshatin Akrashticë të Vushtrrisë. Shkollën tetëvejeçare, Adilja e kreu në fshatin e lindjes, në Akrashticë. Rreth moshës 20-vjeçare martohet me Adem Shaban Jasharin e Prekazit. LAJMI I PLOTE