Turqia teston sistemin e mbrojtjes ajrore: 100% prodhim turk

Është kryer me sukses testi i shk repjes së “Siper”, r aketës së mbrojtjes ajrore me rreze të gjatë veprimi e zhvilluar nga industria turke e mbrojtjes.

Kreu i Industrisë së Mbrojtjes dhe Presidencës së Turqisë, Ismail Demir në një deklaratë nga llogaria tij në Twitter tha: “Kemi përfunduar me sukses edhe një fazë në punimet për zhvillimin e ‘Siper’, të sistemit tonë të mbrojtjes ajrore kombëtare me rreze të gjatë dhe shumë shtresa.

Me ‘Siper’ të cilin kemi planifikuar ta përfshijmë në inventarin tonë në vitin 2023, do të e l iminojmë në mënyrën më të fuqishme të gjitha këcrënimet kundrejt ‘qiellit të atdheut tonë‘ (Gökvatan)”. LAJMI I PLOTE