Turqia zbulon gaz në Detin e Zi, i dërgohet mesazhi BE-së: “Do vini o tek Erdogani o tek Putini!”

Korporata Turke e Naftës (TPAO), në testet e tjera të kryera në pusin e zbulimit Türkali-2 në fushën e gazit Sakarya në Detin e Zi, përkatësisht më 28 korrik, llogariti 0,75 milionë m3 dhe më 31 gusht, 0,63 milionë m3 gaz në ditë.

Kështu, në pusin Türkali-2 u përcaktua një potencial total rrjedhës prej 2.05 milion metra kub. Këto të dhëna publikohen në një ditë kur e gjithë bota po flet për krizën ekonomike në TURQI.

Sipas analistëve ky është një mesazh që i dërgohet BE se në dite të ftohta ata do të ngelen ose në dorë të Putin ose të Erdogan për furnizimin me gaz.