Dodik takohet me Putinin: Forcat Ajrore Ruse mund të fluturojnë në Bosnjë

Dodik takohet me Putinin: Forcat Ajrore Ruse mund të fluturojnë në Bosnjë

Anëtari i presidencës së Bosnje e Hercegovinës, Milorad Dodiku është pritur në një takim nga presidenti i Rusisë, Vladimir Putin.

Media boshnjake klix.ba shkruar se Dodik është duke kërkuar mbështetje nga Rusia për veprime të mëtutjeshme me
qëllim k0llapsimin e shtetit boshnjak përmes kërkesave për tranfer të kompetencave për “Republikën Serbe”.

Ky medium rus përmend edhe opsionin e ndihmës ruse për Republikën Serbe, dhe rikujton se Rusia mund të dërgojë forca ajrore në Bosnje e Hercegovinë sikur që kanë bërë në vitet e 90-ta, si kontigjent paqeruajtës ndërkombëtar. Ato forca ushtarake ruse ishin transferuar në Prishtinë në vitin 1999.