Kryeshefi i spiunazhit britanik jep alarmin: “Rusia dhe Kina po bëjnë këtë gjë ndaj perëndimit!”

Kryeshefi i spiunazhit britanik jep alarmin: “Rusia dhe Kina po bëjnë këtë gjë ndaj perëndimit!”

Shefi i Agjencisë britanike të Spiunazhit të Jashtëm (MI6), Richard Moore ka paralajmëruar se Kina dhe Rusia po garojnë
për të zotëruar inteligjencën artificiale (IA) nga vendet e Perëndimit, si një mënyrë për të revolucionarizuar gjeopolitikën.

Spiunët e botës, nga Londra në Moskë dhe Pekin, po përpiqen të përballen me
përparimet teknologjike që sfidojnë operacionet tradicionale të spiunazhit të drejtuara nga njerëzit. DEKLARATA E TIJ E PLOTE