Erdogan jep sinjale për pajtim me Izraelin: Pse jo!?

Erdogan jep sinjale për pajtim me Izraelin: Pse jo!?

Pasi i rikujtuan nënshkrimin e një sërë marrëveshjes të rëndësishme mes Turqisë dhe Emirateve të Bashkuara Arabe gjatë vizitës së princit të Kurorës së Abud-Dabit gazetarët e pyetën Erdoanin se a ishte i mundur fillimi i një procesi të ngjashëm me Izraelin dhe Egjiptin.

“Përse të mos ndodhë një proces i tillë edhe me Izraelin? Pasi ne po punojmë për sovranitetin e paqes në një botë paqësore, dhe e konsiderojmë këtë të përshtatshme, të dobishme për paqen e rajonit. Unë kam pasur bisedime me Izraelin në të kaluarën. Por në këtë pikë, Izraeli duhet të jetë më i ndjeshëm në lidhje me politikën e tij palestineze në rajon.