Forcat ajrore ruse ndjekin avionët amerikanë dhe francezë mbi Detin e Zi

Forcat ajrore ruse ndjekin avionët amerikanë dhe francezë mbi Detin e Zi

Avionët rusë ndoqën 5 avionë amerikanë dhe francezë mbi Detin e Zi, njoftoi sot Ministria e Mbrojtjes së Rusisë.

Tre avionë ‘Su-27’ u ngritën në qiell pasi kontrollet e hapësirës ajrore zbuluan objektiva ajrore mbi ujërat neutrale të
Detit të Zi që vinin drejt kufijve të Rusisë të enjten, sipas një deklarate të ministrisë.

Ministria tha se avionët rusë i ndoqën avionët amerikanë dhe francezë mbi Detin e Zi dhe u kthyen të sigurt, duke u kujdesur që “nuk kishte 5hkelje të kufirit shtetëror të Federatës Ruse”.