Kosova dhe Shqipëria sëbashku pro Ukrainës dhe kundër Rusisë

Kosova dhe Shqipëria sëbashku pro Ukrainës dhe kundër Rusisë

Shqipëria, e cila u bë pjesë e NATO-s më 2009, ka lënë të kuptohet gjithashtu se është e gatshme të marrë pjesë në çdo mision të ardhshëm të NATO-s në Ukrainë.

Kosova nuk është anëtare e NATO-s, pjesërisht sepse katër nga 30 shtetet anëtare të aleancës perëndimore – Rumania, Spanja, Sllovakia dhe Greqia – nuk e njohin pavarësinë e saj. As Ukraina. Por vet kryeministri, ka lene pergjigje se “Aty ku eshte SHBA, aty eshte Kosova!”.