Ky është mjeti ushtarak amerikan që detekton avionët pa pilot (FOTO)

Ky është mjeti ushtarak amerikan që detekton avionët pa pilot (FOTO)

Specialistët me skuadron e Forcave të Sigurisë së Ekspeditës së 380-të të Forcave Ajrore të SHBA-së sigurojnë mbrojtjen e
bazës ajrore Al Dhafra nga këcrënimet e paraqitura nga Sistemet Ajrore pa pilot duke përdorur një pajisje radari 5 kilogramësh.

“Misioni ynë është të zbulojmë dhe mp0shtim të gjitha këcrënimet e UAS,” shpjegoi Master Sgt. Manuel Santiago, nënoficer i kundër-UAS i ngarkuar me skuadriljen.