Qyteti ku çdo gjë në rrugë ka ngrirë: Temperaturat -43 gradë

Qyteti ku çdo gjë në rrugë ka ngrirë: Temperaturat -43 gradë

Veriu i Suedisë është duke u përballur me temperatura rekord. Zhiva në termometër është ndalur në minus 43,8 gradë celsius. Kjo është temperatura më e ulët që është regjistruar në Suedi nga fillimi i matjes zyrtare në vitin 1944.

Skandinavia dhe një pjesë e Evropës këtë javë po ballafaqohen me temperatura shumë të ulëta, e parashikuesit thonë se do të ketë reshje bore në tërë kontinentin e Evropës.