Ushtria amerikane zbarkon në Ukrainë: Të shofim se ku po çalon mbrojtja ukrainase!

Ushtria amerikane zbarkon në Ukrainë: Të shofim se ku po çalon mbrojtja ukrainase!

Një grup ekspertësh ushtarakë amerikanë kanë mbërritur në Ukrainë për ta ndihmuar vendin të përmirësojë sistemet e mbrojtjes ajrore.

Lëvizja vjen në një kohë përshkallëzimi të tensi0neve me Rusinë, dhe frikës së një suImi të mundshëm të Moskës mbi fqinjin e saj më të vogël, i cili mbështetet fort tek ndihma e aleatëve si mënyra e vetme për t`i bërë ballë ruseve.

Specialistët e SHBA-së janë duke verifikuar se ku çalon mbrojtja ukrainase, ndërkohë që për Kievin diskutohet edhe një financim i jashtëm ushtarak.