Izraeli teston me sukses modelin e ri të mbrojtjes ajrore “Iron Dome”

Izraeli teston me sukses modelin e ri të mbrojtjes ajrore “Iron Dome”

Izraeli njoftoi se Ministria e Mbrojtjes së Izraelit dhe Sistemet e Mbrojtjes së Avancuar Rafael kanë përfunduar
një seri të suksesshme testesh fluturimi të një versioni të ri dhe të përmirësuar të sistemit Iron Dome.

Testi simuloi këcrënime të avancuara me të cilat mund të përballet gjatë kohës së k0n fliktit, qoftë në tokë apo në det, sipas një njoftimi për shtyp të lëshuar nga Ministria e Mbrojtjes.