‘Blindohet’ rajoni, SHBA i shet pajisje ushtarake Greqisë afër 10 miliardë dollarësh

‘Blindohet’ rajoni, SHBA i shet pajisje ushtarake Greqisë afër 10 miliardë dollarësh

Departamenti Amerikan i Shtetit miratoi shitjen e katër anijeve lutfarake me vlerë 6,9 miliardë dollarë për Greqinë të premten
së bashku me transaksionet ekzistuese të modernizimit të fregatës me vlerë 2,5 miliardë dollarë.

Agjencia nënvizoi se blerjet do të “rrisin stabilitetin dhe sigurinë detare” në rajonin e Mesdheut Lindor dhe do
të kontribuojnë në sigurinë dhe objektivat strategjikë të NATO-s dhe SHBA-së.