Japonia blindon oqeanët: “Bujrum!”

Japonia blindon oqeanët: “Bujrum!”

Forcat Detare të Vetëmbrojtjes së Japonisë, të njohura zakonisht si marina japoneze, lëshuan fregatën e saj të re
dhe më të avancuar të prodhimit vendas më 10 dhjetor.

Frigata e katërt e klasit Mogami, e quajtur JS Mikuma (FFM-4), hyri në ujë në objektin e Mitsubishi
Heavy Industries në Nagasaki, tha marina në një deklaratë.

Anija është emëruar pas lumit Mikuma që ndodhet në prefekturën Oita, Kyusu. Të gjitha anijet e klasës janë emëruar sipas lumenjve të famshëm në Japoni. LAJMI I PLOTE