LAJMI MADH: Kosova do ta ketë sistemin e mbrojtes ajrore të Ushtrisë Amerikane?!

LAJMI MADH: Kosova do ta ketë sistemin e mbrojtes ajrore të Ushtrisë Amerikane?!

MI104 Patriot është një sistem r akete tokë-ajër, ky sistem është i përdorur nga Ushtria e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe nga disa aleatët e saj.

Ky sistem përdoret nga Gjermania, Japonia, Holanda, Izre ali dhe disa vende tjera aleate të SHBA-së. Sipas disa infromacioneve edhe Kosova pritet të jetë shteti më i ri që do e përdor këtë sistem.