Analiza e fundit: Ukraina, një kurth i madh për Putinin?!

Analiza e fundit: Ukraina, një kurth i madh për Putinin?!

Nga Christopher A.Hartwell “The Wall Street Journal”: Rusia e ka për5hkallëzuar sjelljen e saj ndaj Ukrainës,
me lëvizjet masive të trupave shumë pranë kufirit, suImet e shpeshta nëpërmjet kanaleve të pr0pagandës shtetërore, si dhe përmes këcrënimeve të drejtpërdrejta nga udhëheqja ruse.

Mundësia e një Iutfe të madhe evropiane është në nivelin e saj më të lartë që nga fundi i Iutfës së Ftohtë. E megjithatë, nëse ruset ndaj Ukrainës do të zgjerohen në aspektin ushtarak, kjo mund të shënojë edhe fundin e e ksperimentit a utoritar që Vladimir Putin ka kryer gjatë 2 dekadave të fundit në Rusi. LAJMI I PLOTE