Greqia i jep sinjal të qartë Turqisë: “Ushtria jonë po blindohet me ‘bishat’ e reja ajrore!”

Greqia i jep sinjal të qartë Turqisë: “Ushtria jonë po blindohet me ‘bishat’ e reja ajrore!”

Në mesin e muajit janar në Greqi do të ulen 6 nga 24 avionët e rinj “Rafale” që Athina ka porositur nga kompania franceze “Dassault”.

Bëhet fjalë për dy avionë dyvendësh dhe katër njëvendësh, të cilët tashmë janë lyer me ngjyra greke, në pritje të përfundimit të
procedurave dhe vlerësimeve përfundimtare për të lënë ambientet e firmës dhe për t’u nisur drejt Greqisë.

Investimi në avionë dhe fregata është një sinjal i qartë i Athinës për Ankaranë, teksa vitin e kaluar dhjetori arriti kulmin e tesnioneve duke qenë shumë pranë lutfës.