Turqia prodhon helikopterin e fuqishëm ushtarak: Më i veçanti në botë!

Turqia prodhon helikopterin e fuqishëm ushtarak: Më i veçanti në botë!

Firma turke e softuerit të mbrojtjes Meteksan do të zbulojë një sistem të zbulimit të pengesave të helikopterëve me bazë lazer (HETS).
Meteksan zbuloi në faqen e tij të internetit se sistemi përdor një “lazer me fibër me gjatësi vale 1,550 nm (nanometër), i cili zbulon pengesa si telat, shtyllat, pemët, etj.

Gazeta e lajmeve me bazë në Stamboll citoi zëvendësmenaxherin e përgjithshëm të Meteksan, Özgür Cankara të ketë thënë se linjat e energjisë elektrike, në veçanti, janë të vështira për t’u zbuluar nga një pilot helikopteri kur avioni ngrihet mbi tokë “për shkak të perspektivës dhe efekteve të dritës së ditës. ”LAJMI I PLOTE