Edhe ky shtet evropian jep miliona dollarë për tankun gjerman “Leopard”

Edhe ky shtet evropian jep miliona dollarë për tankun gjerman “Leopard”

Ministria e Mbrojtjes e Finlandës ka autorizuar Forcat e Mbrojtjes të nënshkruajnë një marrëveshje me prodhuesin gjerman të tankeve Krauss-Maffei Wegmann për të përmirësuar sistemin e kontrollit të z jarrit të t ankeve kryesor: Leopard 2 A4 dhe Leopard 2A6.

Sipas revistës së lajmeve A rmy Recognition, puna për modernizimin e t ankeve lutfarake Leopard 2 A4 dhe 2 A6 është planifikuar të fillojë në fillim të vitit të ardhshëm.

“Puna është planifikuar të fillojë në fillim të vitit 2022 dhe të përfundojë gjatë vitit 2026”, raportoi revista e lajmeve.