Media ruse shpalos sekretin: Ja se si Putin po i mban në pushtet Vuçiçin dhe Dodikin

Media ruse shpalos sekretin: Ja se si Putin po i mban në pushtet Vuçiçin dhe Dodikin

Përfaqësues serbë të rangut të lartë kanë bërë vizita të shpeshta në Rusi në fund të vitit. Mes krizës së thelluar energjetike në Evropë, të ftuarit ballkanikë po reklamojnë Kremlinin për bujarinë e tij në çështjen e gazit dhe duke llogaritur në kontrata të reja fitimprurëse.

Moska akuzohet shpesh për përdorimin e gazit si a r m ë në politikën e jashtme,
por me Serbinë dhe Republikën Srpska gazi përdoret më shumë si karrotë sesa shkop, me të cilin Kremlini inkurajon miqtë e tij ballkanikë, duke përfshirë pengimin e NATO-s dhe s piunimin e aktivistëve rusë. LAJMI I PLOTE