Rusia nuk është e vetme në Ukrainë, ja shtetet të cilët e përkrahin Putinin

Rusia nuk është e vetme në Ukrainë, ja shtetet të cilët e përkrahin Putinin

Rusia, nuk është e vetme në front. Bjellorusia ka rezultuar të jetë një alete mëse e vlefshme, duke krijuar një krizë emigrantësh nga kufiri polak, për të larguar vëmendjen nga Ukraina, ndërkohë që Putin grumbullonte trupa.

Aleati më i rëndësishëm i Putin sipas mediave ndërkombetare është Kina. Krizat aktuale të Ukraniës dhe Tajvanit erdhën njëkohësisht
dhe sipas shumë ekspertëve, erdhën nga aleanca e presidentit rus Vladimir Putin dhe atij kinez Xi jinping.