Britania e Madhe jep deklaratën e fuqishme: “Nuk do ta lejojmë që Ballkani të destabilizohet!”

Britania e Madhe jep deklaratën e fuqishme: “Nuk do ta lejojmë që Ballkani të destabilizohet!”

“Qeveria britanike kërkon një Ballkan Perëndimor të sigurt, me institucione të forta, demokratike dhe me sundim të fortë të ligjit..”

Keshtu deklaroi i dërguari i posaçëm i Londrës për rajonin, Stuart Peach përmes një video-mesazhi drejtuar
qytetarëve të Bosnje dhe Hercegovinës, me rastin e vizitës së tij atje.

Peach sqaroi se dëshiron të ofrojë mbështetje për zgjidhjet politike, si dhe t’i promovojë integrimet euroatlantike. DEKLARATA E TIJ E PLOTE