Franca prezanton teknologjinë e re: Ushtarët francezë tani mund të ‘vijnë’ nga qielli

Franca prezanton teknologjinë e re: Ushtarët francezë tani mund të ‘vijnë’ nga qielli

Franca ka zhvilluar një pajisje që i ndihmon parashutistët të bejne ulje më të sigurta, veçanërisht kur mbajnë një ushtar tjetër,
shumë pajisje ushtarake, gjatë natës ose në një zonë amriqësore uljeje, në lartësi deri në 28,000 feet (8,534 metra).

Me ndihmën e Agjencisë së Inovacionit të Mbrojtjes të vendit (AID) dhe zyrës së dizajnit elektronik Bordelaise Electronique, koncepti është përshtatur dhe ka marrë financim prej rreth 51,000 dollarë.LAJMI I PLOTE