Ky êshtê avioni luftarakê me b0mbê bêrthamore i ushtrisê amerikane: I pari nê botê!

Ky êshtê avioni luftarakê me b0mbê bêrthamore i ushtrisê amerikane: I pari nê botê!

F-35 Joint Struke Fighter është pothuajse gati për të një mision të ri, atë të b0mbarduesit me aftësi bërhtamore, thonë mediat në SHBA.

Forcat ajrore amerikane sipas tyre kanë përfunduar me sukses testimin e avionit të pajisur tashmë me b0mbën termonukleare B61-12.

Kombinimi i avionëve me ekuipazh dhe b0mbës bërhtamore do të bëjë të mundur që qeveria amerikane të ketë opsione në rast krize, duke përfshirë atë ku një b0mbë atomike mund të hyjë në lojë në sekondat e fundit, thonë raportet.