NATO dhe BE ‘ia mbledhin betë’ Rusisë: “Mos guxo ta prekësh Ukrainën!”

NATO dhe BE ‘ia mbledhin betë’ Rusisë: “Mos guxo ta prekësh Ukrainën!”

Rusia po vazhdon të dërgojë trupa e munici0n përgjatë kufirit me Ukrainën. Kësaj të fundit, në rast të ndonjë k0nflikti me Kremlinin, i ofroi mbështetje të fortë NATO-ja.

Këtë e konfirmoi vetë sekretari i përgjithshëm i aleancës, kur priti në Bruksel presidentin nga Kievi, Volodymyr Zelenskyy.

Kryetari ukrainas e mirëpriti mbështetjen e NATO-së. Vend i tij po aspiron anëtarësimin në aleancën veriatlantike, plan ky të cilin e kundërshton Rusia.