Putin takohet me Xi Jinping: “Jemi një front i bashkuar përballë Perëndimit!”

Putin takohet me Xi Jinping: “Jemi një front i bashkuar përballë Perëndimit!”

Presidenti Rus Vladimir Putin dhe lideri kinez, Xi Jinping, ofruan një shfaqje solidariteti përballë tesnioneve në rritje
mes Moskës dhe Perëndimit, në lidhje se Rusia mund të pu5htojë Ukrainën fqinje.

“Unë i konsideroj marrëdhëniet tona një model të vërtetë të bashkëpunimit mes shteteve në shekullin e 21”, tha Putin. “Duke e quajtur Putinin një mik të vjetër, Xi lëvdoi marrëdhënien e ngushtë mes dy vendeve.

Dialogu i nivelit të lartë vjen një javë pasi Putin dhe presidenti amerikan Joe Biden, mbajtën një video konferencë që kishte si qëllim 5huarjen e krizës që ka nd3zur mbledhja masive e trupave ruse në kufirin me ukrainën.