SHBA publikon dokumentet sekrete në lidhje me vrâsjen e Kennedy: Ishte urdhëruar nga Bashkimi Sovjetik?

SHBA publikon dokumentet sekrete në lidhje me vrâsjen e Kennedy: Ishte urdhëruar nga Bashkimi Sovjetik?

Arkivi Kombëtar i Shteteve të Bashkuara të mërkurën publikoi rreth 1.500 dokumente në lidhje me hetimet qeveritare rreth
wr asjes së Presidentit John F. Kennedy më 1963. Dokumente shtesë pritet që të publikohen vitin e ardhshëm.

Një dokument i CIA-s përshkruan se si wr a sësi i Presidentit Kennedy, Lee Harvey Oswald, e kishte telefonuar ambasadën e Bashkimit Sovjetik përderisa ndodhej në Mexico City për të kërkuar vizë që ta vizitonte Bashkimin Sovjetik.

Ai gjithashtu e kishte vizituar ambasadën kubane, qartazi duke qenë i interesuar për vizë udhëtimesh që do
t’ia mundësonte vizitën në Kubë dhe të priste atje për vizën sovjetike. LAJMI I PLOTE