“Turqia ka miliona boshnjakë dhe shqiptar”, Erdogan kërcënon Serbinë: “Nuk do lejoj përsëritjen e viteve 1990”

“Turqia ka miliona boshnjakë dhe shqiptar”, Erdogan kërcënon Serbinë: “Nuk do lejoj përsëritjen e viteve 1990”

Presidenti turk Recep Tayyip Erdogan ka thënë se Turqia nuk do të lejojë përsëritjen e asaj që ndodhi në vitet 1990 në Bosnje dhe Hercegovinë.

Sipas Erdogan, ata nuk do të hezitojnë të mbajnë një qëndrim më të vendosur kur të jetë e nevojshme, shkruan Hurriyet.

Erdogan tha se në Turqi jetojnë dy milionë boshnjakë dhe se, në këtë vend ka më shumë banorë me origjinë shqiptare sesa vetë Shqipëria. Ai vuri në dukje se pr0blemet në Ballkan janë shkak për 5hqetësim edhe në Turqi.