Ushtria amerikane prezanton armên e parë me lazer: “E padukshme dhe pa zhurmë, më e fuqishme në botë!”

Ushtria amerikane prezanton armên e parë me lazer: “E padukshme dhe pa zhurmë, më e fuqishme në botë!”

‘Navy’ amra e parë me lazer e ushtrisë amerikane, është amra më e fuqishme në botë e cila është e aftë të su l m o jë objektet në det, tokë dhe ajër, pa zhurmë.

Amra me lazer, është 50.000 herë më e shpejtë se sa një r ak ete balistike e llojit të Koresë Veriore. Në fillim ajo dikton një objekt në ajër apo det dhe më pas objekti g od i tet me lazer duke djegur më temperaturë të lartë dronin, r ak etën apo avionin. VIDEO