Dronët turk i kanë kaluar testet: Erdogan kërkon shtete që do t’i blejnë ato

Dronët turk i kanë kaluar testet: Erdogan kërkon shtete që do t’i blejnë ato

Amratosur me dronë të testuar tashmë edhe në b eteja, presidenti Erdogan ka hedhur sytë nga forcimi i lidhjeve me vendet afrikane,
në prag të një takimi të madh të liderëve të kontinentit në Stamboll.

Këtë të premte, nisi një samit për partnershipin Turqi-Afrikë, dhe ai pason forumin e nivelit të lartë të biznesit në tetor, që u fokusua tek investimet dhe tregtia.

Faza e ardhshme e kësaj marrëdhënieje është siguria, thonë ekspertët, me një numër liderësh afrikanë që po kërkojnë të blejnë pajisje ushtarake me cmime më të ulëta dhe me më pak detyrime që i shoqërojnë. LAJMI I PLOTE