Izraeli lëshon satelitin e ri spiun në hapësirë: “Do monitorojmë Iranin!”

Izraeli lëshon satelitin e ri spiun në hapësirë: “Do monitorojmë Iranin!”

Ministria e Mbrojtjes e Izraelit dhe Industritë e Hapësirës Ajrore të Izraelit kanë lëshuar me sukses një r aketë që
mban në orbitë një satelit të ri të zbulimit elektro-optik me aftësi të avancuara.

Disa burime raportuan se një satelit i ri s piun do të përdoret për të monitoruar aktivitetet b ërthamore të Iranit. Izraeli është një nga një numër i vogël vendesh në botë që operojnë satelitë zbulues, duke i dhënë atij aftësi të avancuara për mbledhjen e inteligjencës.

Që nga prilli, ky kuadër përfshinte Iranin, i cili lëshoi me sukses një satelit spiun në orbitë pas vitesh përpjekjesh të dështuara.