Kina shpallet fuqia e tretë botërore: “Prezantohen avionët luftarakë që do t’i bëjnë ballë Amerikës!”

Kina shpallet fuqia e tretë botërore: “Prezantohen avionët luftarakë që do t’i bëjnë ballë Amerikës!”

Forcat ajrore dhe marina kineze numërojnë tani 2800 evionë, me 2250 prej të cilëve lutfarakë. Kjo i jep Kinës f0rcën më të madhe ajrore në rajon dhe të tretën më të madhe në botë.

Dhe grumbullimi i një f0rce të tillë tregon se Kina po e kap shpejt fuqinë ajrore të perëndimit – thotë Pentagoni.

Sipas një raporti vjetër të departamentit amerikan të shtetit për ushtrinë kineze, të publikuar në nëntor, Forcat ajrore të ushtrisë kineze dhe ato të marinës, kanë tani fuqinë më të madhe në rajon dhe të tretën më të madhen në botë. LAJMI I PLOTE