Shqipëria është vendi i parë që do të blejë sistemin anti-dronë nga Turqia

Shqipëria është vendi i parë që do të blejë sistemin anti-dronë nga Turqia

Katari dhe Shqipëria do të bëhen vendet e para që do të blejnë sistemet a nti-drone IHAMAX të Turqisë.

Prodhuar nga National War Technologies Defense Systems Inc., sistemet synojnë dronët që mbajnë dr0gë, b0mba dhe amrë të tjera,
veçanërisht në zona të mbushura me njerëz ku përdorimi i amrëve mund të jetë i rr ezikshëm.

IHAMAX është efektiv deri në 2 km larg, në varësi të kushteve gjeografike dhe lidhjes së tij me qendrën komanduese.