Amerika sjell avionët lutfarakë në Ballkan: “Do ia tregojmë vendin Rusisë!”

Amerika sjell avionët lutfarakë në Ballkan: “Do ia tregojmë vendin Rusisë!”

SHBA kanë dërguar aeroplanët lutfarakë në Ballkan për të patrulluar qiellin pranë kufijve të Rusisë, si pjesë e një
misioni të NATO-s të krijuar për të zm brapsur Moskën nga rajoni i Detit të Zi dhe Ukraina.

Aeroplanët lutfarakë u ulën në në Rumaninë qendrore të mërkurën dhe do të patrullojnë qiellin duke u ngritur nga një bazë pranë bregut të Detit të Zi së bashku me aeroplanët lutfarakë rumunë dhe aeroplanët italian, Eurofighter Typhoon, njoftoi NATO.