Ekspertët ushtarak rus nën ethe: “Duhet t’i ndalim dronët e Turqisë që i posedon edhe Ukraina!”

Ekspertët ushtarak rus nën ethe: “Duhet t’i ndalim dronët e Turqisë që i posedon edhe Ukraina!”

Duke vlerësuar përdorimin e droneve turk ‘Bayraktar’, që Ukraina bleu nga Turqia, në Donbass për herë të parë,
ekspertët ushtarakë rusë argumentuan se të paktën 10 sisteme të mbr0jtjes ajrore “Pantsir” duhet të jenë në dispozicion për të ndaluar Bayraktar TB2.

Ukraina, e cila përdori Bayraktar TB2 turke, qe e blenë nga Turqia, për herë të parë në Donbass g0diti f0rcat s eparatiste pro-ruse, duke 3emëruar shumë Rusinë. Ndërsa deklaratat e shpeshta vinin nga Kremlini dhe zyrtarët rusë, ekspertët ushtarakë rusë filluan të diskutojnë se si të ndalonin Bayraktar TB2.