LAJMI MADH: Gjermania kërkon izolimin e serbëve dhe Republikës Srpska

LAJMI MADH: Gjermania kërkon izolimin e serbëve dhe Republikës Srpska

Nga ministria e jashtme e Gjermanisë është njoftuar se kanë propozuar izolimin ekonomik të Republika Srpska,
një vazhdim i politikës ndaj tendencave të d3stabilizmit të Bosnje e Hercegovinës nga entiteti politik serb.

Zëdhënësi i ministrisë së punëve të jashtme të Gjermanisë Christopher Burger të premten ka folur për planet e diplomacisë së administratës së re gjermane nën shefen e re të diplomacisë Annalena Baerbok. Sipas tij ka propozim të izolimit ekonomik me s anksionim..

Me s anksionim eventual të Milorad Dodik, përfaqësuesit serb në presidencën e Bosnje e Hercegovinës dhe pushtetin në Republika Srpska.