SHBA dhe BE bashkojnë forcat, mesazh Rusisë: “E prekni Ukrainën – keni punë me neve!”

SHBA dhe BE bashkojnë forcat, mesazh Rusisë: “E prekni Ukrainën – keni punë me neve!”

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimi Evropian kanë paralajmëruar Rusinë për “pas0ja të jashtëzakonshme” në rast të ndonjë
aksioni ushtarak ndaj Ukrainës dhe kanë bërë thirrje për kthim në diplomaci për të ndalur tesnionet.

Një zyrtar i lartë i administratës amerikane u tha gazetarëve më 17 dhjetor se SHBA-ja dhe Evropa po përgatisin një listë
masash për ta ndë5hkuar Rusinë, nëse Kremlini ndë rmerr veprime ushtarake ndaj fqinjit Ukrainës.