Ushtria amerikane heq dorë nga sistemi mbrojtjes së Izraelit: Nuk është efektiv!

Ushtria amerikane heq dorë nga sistemi mbrojtjes së Izraelit: Nuk është efektiv!

Ushtria amerikane, e cila testoi sistemet e mbrojtjes ajrore Iron Dome nga Izraeli duke i vendosur ato në
ishullin Guam në Paqësor, nuk mundi të arrinte atë që donte.

Sipas lajmeve të gazetës amerikane The Wall Street Journal, Iron Dome, i cili nuk ishte efektiv kundër r a ket ave b alistike
të lëshuara nga Kina, ishte gjithashtu i pamjaftueshëm kundër r ak eta v e të lundrimit të lëshuara nga b0mbarduesit kinezë.

Sipas lajmit, zyrtarët amerikanë hoqën dorë nga Iron Dome pasi sistemi izraelit dështoi dhe vendosën të
vazhdojnë me një sistem tjetër të zhvilluar nga Dynetics.