“Bishat” e reja greke, të cilave Turqia po ua ka fɾikën!

“Bishat” e reja greke, të cilave Turqia po ua ka fɾikën!

Greqia po përpiqet të arrijë balancën ushtarake të fuqisë. Ndërsa tesnionet në rajonin e Mesdheut Lindor vazhdojnë të rriten, me Turqinë
që nuk dem0nstron synime reale për të hequr dorë nga qëndrimi i saj kundër Greqisë, pala greke është e detyruar të përmirësojë parandalimin e saj ushtarak si përgjigje ndaj këcrënimeve turke.

Me marrëveshjen e fundit për blerjen e 18 avioneve Rafale tashmë të përfunduar, vetëm nënshkrimet përfundimtare midis
Ministrisë së Mbrojtjes franceze dhe asaj greke kanë mbetur për të nënshkruar marrëveshjen, pala greke po përshpejton procedurat për të përforcuar dhe përmirësuar të gjitha degët e saj ushtarake. LAJMI I PLOTE