Forcë e pabesueshme: Njihuni me mjetet ushtarake të Ushtrisë së Turqisë!

Forcë e pabesueshme: Njihuni me mjetet ushtarake të Ushtrisë së Turqisë!

Ushtria turke është ndër ushtritë më të fuqishme në botë, ku rivalizon me SHBA-të, Rusinë dhe Gjermaninë. Buxheti i mbrojtjes së këtij vendi është 18.02 miliardë dollarë.

Madhësia e ushtrisë së saj, përfshirë trupat e rregullta dhe ato rezervë është mbi 410.000. Turqia numëron 1,020 aeroplanë, 3,778 t anke, 13 nëndetëse, ndërsa f0rcat e saj tokësore kanë një arsenal prej 16.000 amrësh të llojeve të ndryshme.

Turqia ka pajisjet më të mira ushtarake, përfshirë disa të sjella nga SHBA-ja, si dhe shumicën që i prodhon vetë si shtet. Ja disa nga mjetet ushtarake më të fuqishme turke: LISTA E PLOTE