NATO po e ngre “gardhin” anti-rus në Europë: Putini i fuqishëm dhe i paparashikueshëm?!

NATO po e ngre “gardhin” anti-rus në Europë: Putini i fuqishëm dhe i paparashikueshëm?!

Gara mbi istmusin e Evropës, e sheh Rusinë në një dezavantazh të theksuar në krahasim me Shtetet e Bashkuara.
Strategët amerikanë lëvizën shumë kohë përpara, duke e forcuar frontin në vendet e Evropës Qendrore, dhe duke i
lidhur ato në një mënyrë logjistike dhe mbrojtëse me vendimet e Uashingtonit.

Dhe ky proces ka vazhduar prej vitesh në një mënyrë të heshtur dhe lineare. Nisma e Tre Deteve (Trimarium), është konceptuar zyrtarisht për të nxitur bashkëpunimin ekonomik midis vendeve të Evropës Qendrore dhe Lindore, të vendosura midis tre pellgjeve:Detit Baltik, Deti të Zi dhe Detit Adriatik. LAJMI I PLOTE